X-Trial VM 2021 – preliminära datum

Den preliminära X-Trial-kalendern för 2021 har släppts, vilket ger oss en försmak på hur nästa säsong kan se ut
Deltävlingar har planerats in mellan mars och november nästa år i den preliminära kalendern, med två datum reserverade om omplanering krävs som ett resultat av Covid-19.

Säsongen 2021 öppnar senare än vanligt, och serien påbörjas i mars för att ge tid för pandemin att lindras. Alla datum och händelser kommer att förbli föremål för utvecklingen av pandemin och kalendern kommer att anpassas under året om det behövs.

Det levereras en helt ny plats för säsongsstarten i Braga den 6 mars, då X-Trial återvänder till Portugal för första gången på mer än ett decennium.
Mästerskapet fortsätter sedan den 12 mars med ytterligare en ny plats i Chalon-sur-Saône (Frankrike) innan månaden avslutas med sin sedvanliga resa till Wiener Neustadt (Österrike) den 20 mars och Marseille (Frankrike) den 27 mars.
Serien fortsätter med två omgångar i rad inom en hektisk helg den 9 och 11 april med X-Trial Nice (Frankrike) på fredag och en resa söder över gränsen för det prestigefyllda X-Trial Barcelona (Spanien) på söndag. Vendéspace (Mouilleron-le-Captif, Frankrike) kommer att tillhandahålla den sjunde etappen av säsongen med X-Trial Vendée.

Mästerskapet når sin sista hållplats i Andorra la Vella (Andorra), som återvänder som arrangör den 9 oktober efter det framgångsrika evenemanget där 2019. Finaltävlingen kommer att förläggas sent på säsongen med X-Trial Liévin (Frankrike) i november , där världsmästaren 2021 kommer att utropas.

Källa: https://www.x-trial.com/en/news/provisional-2021-x-trial-calendar-revealed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.