2021 FIM Trial VM preliminärkalender

Den preliminära kalendern för FIM Trial VM 2021 har släppts och efter säsongens förkortning på grund av COVID-19 skulle det vara en välkommen återgång till normalitet beroende på utvecklingen av pandemin.

Med en kalender som ännu inte är helt bekräftad kommer de bästa trialförarna i världen att tävla över två kontinenter och minst sju olika länder i ett schema som går från maj till september. Mästerskapet påbörjas med två dagar på den världsberömda Twin Ring Motegi-banan 14-16 maj. Förutom 2020, har det japanska Trial VM:et arrangerats varje år sedan 2000.

Nästa stopp är Sokolov för Tjeckien 5-6 juni innan de tävlande återvänder till Tolmezzo för första gången sedan Trial des Nations 2011, den 12-13 juni.

Med detaljer som fortfarande ska bekräftas för deltävling fyra den 3-4 juli, flyttas serien till det etablerade Tong, där två deltävlingar utgör Storbritanniens Trial VM den 9-11 juli. Förarna får sedan en paus innan de tar sikte på Pyrenéerna vid Sant Julià för Andorras deltävling den 21-22 augusti.

Den näst sista omgången är i franska Cahors den 28-29 augusti innan serien slutar vid Baiona, scenen för Trial des Nations 2017, för den spanska deltävlingen den 11-12 september.

Trial des Nations hålls den 17-19 september i Gouveia i Portugal.

Källa: http://www.trialgp.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.