Världsmästaren heter Toni Bou för 15:e gången

Efter ännu en skakig första runda som dominerades av Jamie Busto så skruvade Toni Bou upp nivån rejält och säkrade segern redan innan finalheatet som i en rejäl skräll blev mot startfältets ende andra Montesaförare Gabriel Marcelli.

I runners up heatet slog Adam Raga ut Jamie Busto under publikens burop orsakat av att den senare dömdes ut med fem prick medan Raga fick 3.

Tittar man på slutställningen kan det konstateras att Fajardo och Casales haft två dåliga dagar på jobbet under den rekordkorta serien. Casales gjorde också sitt sista framträdande på Gas Gas vilket kanske gör att han slipper kallas in till chefen på måndag.

Den riktiga stora sensationen är dock att det genomfördes en Woman Trophy i pausen för herrarna där fem tjejer fick köra fyra sektioner mot varandra. Vinnande i den striden blev Emma Bristow tätt följd av Berta Abellan. Extra kul att se Ingveig Håkonsen från Norge prestera fint under det stora publiktrycket.

Nu hoppas vi på att detta blir något återkommande arrangemang för framtiden och något för övriga länder att följa efter i sina X-Trial event.

Nu ser vi fram emot att nästa års serie skall presenteras

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.