”Katedralen” redo att kröna världsmästaren 2021

Barcelona kommer att vara värd för VM-avgörandet 2021

Arenan är redo för 2021 års FIM X-Trial VM-avgörande som börjar kl. 17.00 lokal tid i Barcelonas Palau Sant Jordi.

Den katalanska huvudstaden, med smeknamnet katedralen pga sin unika plats i X-Trial VM´s historia, kommer att vara värd för den tuffaste titelavgöraren i modern tid.

Toni Bou (Repsol Montesa-HRC), som har vunnit VM de senaste fjorton säsongerna, leder ställningen efter en fantastisk prestation på X-Trial Andorra la Vella för mindre än fjorton dagar sedan, där han genomförde de två sista varven utan att tappa en enda prick. Men en seger för Adam Raga (TRRS) i Palau Sant Jordi, där han har varit en vinnare vid inte mindre än sex tillfällen och tagit sin senaste X-Trial-vinst 2019, skulle räcka för att ge 39-åringen hans femte VM titel.

Ur det nya gardet är Jaime Busto (Vertigo) närmast tillhands för att skaka om dom gamla rävarna på platsen där han gjorde sin X-Trial-debut 2015. Den baskiske föraren var trea på X-Trial Andorra la Vella och upptog samma placering vid X-Trial Barcelona 2019.

Jeroni Fajardo (Sherco) har också goda minnen från vad som är hans hemmabana, efter att ha säkrat sin första pallplats på just denna arena under sin debut säsongen 2005 och replikerat tredjeplatsen så sent som 2019. Jorge Casales (Gas Gas) var senast på pallen i Palau Sant Jordi 2020, även om ett liknande resultat 2021 kommer att vara en en stor utmaning i år.

Matteo Grattarola (Beta) kommer att jaga efter sin första X-Trial pallplats efter att ha missat i ett tie-break i Andorra la Vella. Italienaren toppade resultatlistan i den inledande fasen av tävlingen och hoppas kunna ordna en ny överraskning i Barcelona.

Samtidigt förväntar sig Miquel Gelabert (Gas Gas) att vara i form efter sin dramatiska krasch under första heatet i Andorra och hoppas kunna studsa tillbaka snabbt under en så kort säsong. Likaså för de två yngsta förarna i fältet, Gabriell Marcelli (Montesa) och Toby Martyn (TRRS), som slogs ut under första rundan förra gången.

X-Trial Barcelona är alltid ett oslagbart datum i kalendern. Men om du inte kan vara där, följ all action live online www.x-trial.tv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.