X-Trial 2019 föraruppställning

69_Foto.1541330332
Bou, Raga, Busto, Bincaz & Gelabert blir 2019 års fasta mästerskapsförare.

Inför den kommande säsongen av FIM X-Trial VM släpps nu namnen på de fem fasta så kallade ”mästerskapsförarna” i en pressrelease.

Topp fem från 2018 är direktkvalificerade enligt gällande regelverk.  Dom består av den 12-faldige världsmästaren och stjärnan i grenen Toni Bou (Repsol Montesa Honda), den fyrfaldige världsmästaren och nuvarande tvåan Adam Raga (TRS).  De tre unga stjärnskotten från 2018: Jaime Busto (Gas Gas), som vann sin första X-Trial delvinst för första gången i fjol, Benoit Bincaz (Scorpa) och Miquel Gelabert (Sherco).  Bincaz och Gelabert var otippade men framgångsrika nya namn som slutligen placerade sig femma och sexa i serien 2018. Båda placerade sig på pallen vid något tillfälle under seriens sju deltävlingar.

FIM garanterar de tre första förarna från föregående säsong en plats i startfältet samt fastställer kriterierna för de övriga fasta förarna.

Dessa två förare måste ha deltagit i VM föregående säsong. Den fjärde föraren måste vara av annan nationalitet än de tre direktkvalificerade och den femte måste vara under 25års ålder. Dessa fem förare har alla haft en spännande och spektakulär säsong 2018 där dom levererat underhållning för fans och åskådare samt bevisat sig vara dom allra bästa i X-Trialgrenen.

Denna andra säsongen av X-Trial VM´s nya upplägg förväntas bli full av överraskningar, samt fyllas på vid respektive event med nya förare som erbjuds chansen att visa sig kunna ta plats i världseliten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.