Nya klasser i svensk Trial

Här följer information om ändringar i klassindelningar för SM Trial samt i östra samt västra serierna:

Hej,

Trialsektionen vill på detta sätt informera alla licensierade trial-förare om vårt beslut att på försök under 2018 tillämpa ett nytt upplägg av den individuella SM-serien. Av bilagan “PM SM serien 2018” framgår upplägget (se länk http://www.svemo.se/sv/Grenar/Trial/Tavling/SMTrial/PMSM2018/ ).

Tilläggsreglerna för varje SM-deltävling kommer att överensstämma med innehållet i bifogad PM. Tilläggsreglerna ersätter motsvarande punkter i “Specialreglemente för Trial, bilaga B (Regler SM, JSM och USM i trial). Bilaga E (Regler för Svemo trial A-, B-, C-, 80cc och Ladies Cup) blir inte tillämplig eftersom cup-klasserna lyfts in i SM-klasserna. Syftet med det nya upplägget är att om möjligt säkerställa ett tillräckligt antal startande i SM-klasserna för att dessa skall kunna godkännas som SM-klasser.

Vi kommer under 2018 att ha tre SM-klasser, Ungdom, Junior och Senior. I dessa kan föraren välja spår enligt bilagan. Östtrial/DM och Västtrial/DM kommer under 2018 att ha ett likartat upplägg, men dessutom med enklare spår och färre varv. I enlighet med upplägget av SM-serien har Trialsektionen beslutat att DSM skall ha ett vitt och ett grönt spår och SM 40+ ett vitt, ett grönt och ett blått spår. DSM och SM 40+ genomförs under en och samma separat tävlingsdag.

Nuvarande trialreglemente gäller för 2017-2018. Efter utvärdering av 2018 års försök kommer ett nytt trialreglemente att kunna utformas för 2019-2020. Det nu aktuella upplägget har föregåtts av flera avstämningar med klubbar och förare och det har rått stor enighet om förslaget.

Med vänliga hälsningar

Leif Nordgren för

Trialsektionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.